Lennaert van Zon

Lennaert van Zon

Tijdens mijn opleiding Chemische Technologie heb ik op een intensieve manier kennis gemaakt met de techniek. Centraal in deze opleiding staat het ontwerpen en verbeteren van processen, technieken en producten. Bovendien leer je er ook hoe je dit in een bedrijf moet organiseren en op welke wijze je de verbetering naar je klanten in de markt brengt.

Tijdens mijn stages en afstuderen vond ik naast de techniek de menselijke factor in de techniek steeds interessanter worden. Het viel mij op dat de kwaliteit van de technische professional van doorslaggevend belang kon zijn. Dat gold zowel voor het proces als voor het eindresultaat.

Door deze ervaring besloot ik om in 2002 in de arbeidsbemiddeling aan de slag te gaan. Met veel interesse in de techniek maar vooral gericht op de mensen die er werkzaam zijn. De contacten met zowel de technische professionals als met de opdrachtgevers geven veel dynamiek. Daarbij heb ik veel plezier van mijn technische opleiding. Ik weet immers waar bijvoorbeeld de medewerker over praat. Samen komen we zo snel tot de kern van de zaak. Met deze informatie kan ik de combinatie maken met de wensen van de opdrachtgever. Je dient je natuurlijk ook goed te kunnen inleven wat de vraag van de opdrachtgever is. En wanneer er een match ontstaat, gaat de samenwerking verder om het project tot het gewenste eindresultaat te krijgen.

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring gekregen in de offshore wereld (sinds 2002). De laatste jaren heb ik daar de (petro)chemie, farmaceutische industrie en energie krachtcentrales aan toe kunnen voegen. Vanaf 2010 zet ik deze ervaring in voor Selectum. Ik werk nu samen in een team van no-nonsens collega’s die snappen waar het over gaat in deze branche: hard werken om de juiste technische professionals en bedrijven aan elkaar te koppelen.

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00