Desmo Bertram

Desmo Bertram

Ambitieus – gedisciplineerd – sociaal – direct – integer

Als technical sourcer ontleed ik dagelijks vacatures van onze klanten. Ik lees me goed in onze opdrachtgevers, kijk naar de essentiële functie-eisen en ga vervolgens op zoek naar passende kandidaten. Dat kunnen mensen zijn die op een (kort) project zitten, die al heel lang bij dezelfde werkgever zijn of juist bij een project dat bijna eindigt. Ik ga hierbij heel gestructureerd te werk en weet precies wat ik wel of niet wil zien bij een goede kandidaat. Meestal merk je ook direct of iemand interesse heeft.

Hoe ben je bij Selectum terechtgekomen?
Mijn hele familie werkt in de techniek. Toen ik zelf binnen de landmacht een technische opleiding ging volgen (bouw, elektra), merkte ik hoe de nuchtere, eerlijke mentaliteit van technici mij aanspreekt. Integer, recht voor zijn raap, geen dubbele agenda’s. Allemaal waarden die ook door Selectum worden uitgedragen. Nadat ik een paar keer werd uitgeloot voor de KMA officiersopleiding, ben ik gaan omdenken en kwam ik de Selectum vacature voor technical recruiter tegen. Omdat ik de technische wereld al kende en me erin thuis voel, besloot ik de sprong te wagen en had ik direct een leuk gesprek met Paul Haers.
Ik werk nu weliswaar niet in een technisch beroep, maar wel in een technische omgeving en dat bevalt me uitstekend.

Wat is een belangrijke vaardigheid als sourcer?
Mensen kunnen lezen, zelfs door de telefoon heen. Ik kijk ook goed naar wat ze hebben gedeeld op LinkedIn, wat ze publiceren. Andere belangrijke zaken zijn eerlijkheid: wat kun je wel voor iemand betekenen, wat niet? Ook gestructureerd werken en goed kunnen samenwerken dragen bij aan je succes als sourcer.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Mensen een kans op een betere baan of project bieden. Maar ook de veelzijdigheid en het vlotte regelwerk, bijvoorbeeld als je een kandidaat hebt kunnen plaatsen.
Wij staan bij Selectum echt voor onze kandidaten en behartigen hun belangen, dat past bij mij.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik ben graag buiten, in de natuur. De moestuin in, lekker mijn eigen groentes kweken. Ik ga ook heel graag naar Ibiza, daar komen in de supermarkten alle komkommers van het eiland zelf, geweldig vind ik dat.

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00