Samenwerking Intures

Samenwerking Intures

Interview met Hoang Pham, Afdelingshoofd Vastgoed Intures

Hoang Pham, Afdelingshoofd Vastgoed bij Ingenieursbureau Intures heeft een duidelijke missie: ‘ik wil een uniek statement maken binnen de vastgoed wereld. Onze kwaliteit zit in hem in onze mensen. Hoe meer zij groeien, hoe beter wij onze klanten van A tot Z kunnen ontzorgen’. De samenwerking met Selectum heeft hier alles mee te maken. Hoe dat zit? Hoang legt het graag uit.

Wat houdt jouw werk als afdelingshoofd vastgoed bij Intures in?

Intures heeft 2 afdelingen: Industrie en Vastgoed. Ik ben nu 16 jaar in dienst bij Intures waarvan 7 jaar als afdelingshoofd vastgoed en stuur onze projectleiders aan bij complexe projecten. Zij werken op hun beurt met onze tekenaars, werkvoorbereiders, vakspecialisten, inspecteurs en bouwbegeleiders. We doen alles voor onze opdrachtgevers: vanaf de probleemstelling tot en met het faciliteren van de oplossingen en kwaliteitsbewaking. Ons specialisme zit in (commercieel / openbaar) vastgoed, zoals parkeergarages, woningbouw, dienstgebouwen en zelfs monumenten. Hoe complexer de probleemstelling, hoe leuker en uitdagender wij het vinden.

Als afdelingshoofd ben ik ook verantwoordelijk voor het bedrijfsresultaat, klantenwerving, ons personeel en het bewaken van operationele bedrijfsprocessen. Zo ben ik altijd bezig met nieuwe meet- en inspectietechnieken en innovaties zoals 3D laserscanning en inspecties m.b.v. 3D modellen. De combinatie en toepassing van nieuwe technieken en 3D laserscanning met onze verschillende vormen van dienstverlening maakt ons uniek in de regio. Je vindt me regelmatig op beurzen of met mijn neus in de vakbladen. Belangrijk is dat een innovatie nooit op zichzelf mag staan, maar altijd iets moet toevoegen aan de totale oplossing. Anders is het geen innovatie.

Wat vind jij het mooiste aan je werk?

Bezig zijn met mensen. Ik ben echt een people manager. Elk persoon moet je op een andere manier benaderen, elk individu denkt weer anders. De mix van al die verschillende mensen optimaal laten functioneren als team, dat vind ik het mooiste aan mijn baan. De mensen zorgen voor de omzet, zij zijn je resources. Het welzijn van mijn team staat dan ook bovenaan voor mij. We doen onder andere veel aan teambuilding, binnenkort staat er weer een weekendje wintersport op de rol.

Je zet regelmatig een zoekopdracht uit bij detacheringsbureau Selectum. Hoe bevalt de samenwerking?

Het is een verademing om met Selectum te werken. Zo’n 8 jaar geleden zijn we voor het eerst met elkaar in contact gekomen en inmiddels zijn ze onze preferred supplier. Het grote voordeel van Selectum ten opzichte van andere bemiddelingsbureau is de hoge kwaliteit. Waar andere bureaus soms wel 10 kandidaten voorstellen – veel extra werk voor ons – hanteert Selectum een zeer strenge selectie en kennen ze hun kandidaten goed. De 1 of 2 kandidaten die zij ons bieden blijken in wel 90% van de gevallen de perfecte match. Een extreem hoge slagingskans.

Intures en Selectum gaan elkaar op verschillende vlakken ondersteunen en versterken. Kun je daar iets over zeggen?

Selectum voelt ons goed aan. Ze begrijpen de hoge mate van kwaliteit die wij zoeken. Bijkomend voordeel is hun duidelijke accountmanagement: ik werk al jaren samen met dezelfde aanspreekpersoon, die onze processen en verdienmodel kent. Dat scheelt ons enorm veel tijd en energie. Inmiddels kunnen we wel spreken van een duurzaam samenwerkingsverband. Selectum geeft ook leads aan ons door en beveelt ons aan in hun eigen netwerk.

Ook onze visie is hetzelfde. Zowel Selectum als Intures zet in op blijvende ontwikkeling van hoogopgeleide technici. Dat begint al bij binnenkomst: maak een plan voor je professionele toekomst en werk aan de realisatie ervan. Wij faciliteren de groei van onze mensen zoveel mogelijk, of het nu groei in de breedte of in de hoogte betreft. We stimuleren ze om hun ambities te delen en hun groeilijnen duidelijk uit te zetten. Bovendien faciliteren we flexibel werken, waardoor onze mensen privé en werk goed met elkaar in balans kunnen houden. Al met al veel stimulans voor Intures medewerkers om hier lang te blijven werken. We kennen dan ook heel weinig uitloop, wel steeds meer opdrachten en tevreden klanten. Groei van je mensen betekent groei voor je bedrijf. Selectum begrijpt dat als geen ander.

Welke ontwikkelingen zie jij in je vakgebied?

Ik zie twee duidelijke ontwikkelingen. De eerste is dat sinds de crisis de kennis bij onze opdrachtgevers steeds minder wordt. Tijdens de magere jaren moesten engineersafdelingen worden geoutsourced, waardoor de kennis en kwaliteit bij adviesbureaus kwam te liggen. Het gevolg is dat opdrachtgevers nu op zoek zijn naar totaalontzorging. Zij willen ongestoord hun eigen business kunnen voortzetten en wij ontzorgen ze compleet als specialist in complexe vraagstukken.

De tweede ontwikkeling is de zoektocht naar IT die elke vorm van verslaglegging en database met elkaar kan laten communiceren. Zowel papierwerk als digitaal. Bij de inspectie van gebouwen is het essentieel dat je een gebouw ‘begrijpt’. Je moet de historie en alle documentatie kennen en met elkaar kunnen laten samenwerken. Alleen dan kun je een goed advies schrijven. Alle databases die in de loop der tijd zijn verzameld moeten dus aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Het gaat zelfs zover dat we wijzigingen ook automatisch met elkaar willen laten doorcommuniceren. Software ontwikkelaars zijn erg bezig met deze vorm van inspectie innovatie en kijken al met een schuin oog naar Intures als samenwerkingspartner. Voor ons zou het een gouden ei betekenen, zowel voor onszelf als voor onze klanten. Dit soort innovaties maakt ons uniek in de markt.

Zou je Selectum bij andere projectmanagementbureaus aanbevelen?

Nou en of. De betrokkenheid van Selectum, de persoonlijke aandacht, het aansluiten op je businessmodel, daarin wekt Selectum veel vertrouwen. Tot nu toe bestaat zeker twee derde van mijn team uit medewerkers die via Selectum zijn binnengekomen!

Zijn er gezamenlijke projecten met Selectum?

We hebben momenteel met Selectum een spannend project in ontwikkeling, om de schaarste aan goede technici aan te pakken. Er komen steeds meer engineering projecten bij, maar het aantal hoogopgeleide technici daalt. Daarom hebben we samen met Selectum een manier bedacht om mensen al in een vroeg stadium voor het prachtige engineering vak te interesseren. Wij gaan naar scholen toe en leggen aan scholieren en junioren op MTS en HTS uit wat ons vak inhoudt. We geven lezingen, zijn aanwezig op Open Dagen. Op die manier willen we jong talent binnenhalen en een plan voor ze maken. Het idee is om leerlingen kennis te laten maken met wat er zoal mogelijk is aan carrières binnen de technische sector. Inspireren voor het vak en ze zelf opleiden, dat is onze missie.

Heb je nog famous last words?

Jazeker. Het klinkt als een cliché, maar ik geloof erg in ‘think big, maar blijf dicht bij jezelf’. Zorg dat je altijd een doel hebt in je leven (verbreed je horizon), maar weet waar je grenzen zijn. Dan komt je echte kracht eruit, zeker als je wil werken binnen het fascinerende vakgebied dat techniek heet.

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00