Ingmar van den Berg

Ingmar van den Berg

Eerlijk – werkt graag voor een groter geheel – gedreven – houdt van uitdagingen

Wat houdt je functie als accountmanager bij Selectum in?
Selectum detacheert op hoog niveau technische specialisten aan opdrachtgevers, waaronder bijvoorbeeld EVOS, Eni en Tata Steel. Als accountmanager vul ik, samen met het sales- en recruitmentteam, openstaande functies in. Relatiebeheer is hierin een van mijn taken, het contact met opdrachtgevers en kandidaten. We gaan ervoor om langdurige werkrelaties te onderhouden en vertrouwen op te bouwen voor alle partijen. Ik kijk dus goed waar opdrachtgevers naar toe willen en welke technisch specialist waar zou passen (consultative selling). Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Het is een puzzel die je samen invult, na heel goed luisteren aan weerskanten.

Hoe ben je bij Selectum terechtgekomen?
Ik hou van verkopen, vooral producten of diensten waar ik in geloof. Zo importeerde ik vroeger Tahiti parels. Later haalde ik als relatiemanager geld binnen voor stichting Het Vergeten Kind. De laatste jaren verkocht ik zonnepanelen en werd ik steeds meer gegrepen door de innovaties op het gebied van duurzaamheid. Mijn speciale interesse? Met name hernieuwbare energie en waterstof. Toen ik een vacature zag als accountmanager bij Selectum, kwam alles samen. Hier kan ik gespecialiseerde technici matchen met bedrijven, die werken aan nieuwe energieoplossingen voor onze wereldwijde milieu- en energieproblemen.

Wat zijn belangrijke vaardigheden als accountmanager?
Goed kunnen luisteren, aanvoelen en onze branches begrijpen. We hebben te maken met engineers en opdrachtgevers die diep in de materie zitten. Je moet als accountmanager dus de technische vraag van de klant en de kennis/ervaring van de professional goed begrijpen. Wat doet een proces engineer bij de bouw van nieuwe installaties precies? Welke technische en petrochemische kennis heeft een inspecteur nodig? Of wat is nodig als onderhoudsspecialist in de zware industrie, zoals bij Tata Steel? Door de vraag en de ervaring/ kennis samen te brengen kun je de perfecte match maken tussen opdrachtgevers en kandidaten.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Dat we met een professioneel team werken aan een uitdagend bedrijfstarget. Allemaal hebben we een drive om mooie resultaten te bereiken. En daar hou ik van! Ook de manier waarop Selectum de mens centraal stelt spreekt mij erg aan. Vroeger werkte ik met producten, nu met mensen. Ons team staat voor integriteit, betrouwbaarheid, ambitie én warmte. Dat persoonlijke, dat past bij mij.

Wat staat er nog op je agenda voor vandaag?
Ik ga CV’s van nieuwe kandidaten lezen. Er staan interessante opdrachten open voor technische professionals, die wij kunnen invullen vanuit onze database. Verder staat er een gesprek met een senior Electrical Engineer op mijn planning.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik heb groene vingers, dus bij ons groeien in de zomer altijd honderden tomaten. Ook ben ik sociaal, lekker met vrienden en familie aan tafel.

Mijn vrouw is Griekse en ik zou met mijn gezin ooit wel een stukje land in Griekenland willen hebben. Bootje erbij, zodat ik ontspannen kan vissen.

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00