Mariné Venter

Mariné Venter

Precies – nieuwsgierig – leergierig – goed luisteraar – mensenmens

Wat houdt je functie als administrative sales & recruitment in?
Selectum blijft groeien als detacheerder van technische professionals, daarom is er een nieuwe, ondersteunende functie ontstaan. Die vul ik nu in. Ik neem mijn collega’s van sales & recruitment van alles uit handen. Tot mijn dagelijkse taken behoort CV’s van kandidaten correct verwerken in onze database, nieuwe vacatures binnen onze sectoren publiceren en LinkedIn-posts maken en publiceren voor posities die dringend moeten worden ingevuld.
Vandaag ga ik bijvoorbeeld een CV in orde maken. Daarna wijd ik me aan een nieuwe taak: een oriënterende mail opstellen naar eventuele nieuwe kandidaten. We hebben namelijk aardig wat mensen in ons bestand die op dit moment (nog) niet voor ons werken, en die we willen inzetten bij interessante functies.

Hoe ben je bij Selectum terechtgekomen?
Ik werkte als fitnessinstructeur en had na een paar jaar onregelmatig werk meer vastigheid nodig. Ook was ik toe aan een andere prikkel, doorgroeimogelijkheden en nieuwe ervaringen. Via Desmo Bertram (collega bij Selectum) hoorde ik van deze functie. Na een leuk sollicitatiegesprek met Paul Haers was de zaak beklonken.

Wat is een belangrijke vaardigheid als administrative sales & recruitment? Dit werk heeft precisie nodig. Je moet oog hebben voor de puntjes op de i. Als je het CV van een kandidaat checkt, in het Selectum formaat zet en bij onze klanten presenteert, mogen er geen fouten of onregelmatigheden in voorkomen. Correcte interpunctie? Gecorrigeerde spelfouten? Gecheckt op relevante informatie zodat een CV bij de functie past? Alles moet kloppen. Je moet dus ook goed kunnen filteren en het CV toepasselijk maken voor de baan.
Daardoor leer ik heel veel van de functies zelf en welke positie bij een kandidaat past. Daar moet je echt in groeien. Het vergt leergierigheid en ervaring om een goede kandidaatstelling te kunnen maken, dat wil zeggen dat je de juiste kandidaten koppelt aan de juiste functies.

Wat vind je het leukst aan je werk?
CV’s maken. Daar kan ik echt helemaal in opgaan. En de werksfeer bij Selectum. Toen ik hier begon kreeg ik echt een familiegevoel, dat ik hier hoor, met collega’s die ik kan vertrouwen. Ik krijg ook goede begeleiding, zodat we samen onze doelen bereiken. De teamspirit is hier voelbaar!
Op den duur zou ik door willen groeien naar een functie als sourcer of recruiter. Naar klanten toegaan, kandidaten benaderen, gesprekken voeren met zowel kandidaten als klanten.

Omdat ik hier de jongste ben, zou ik wel wat meer collega’s van mijn leeftijd willen hebben. Maar wie weet haal ik die zelf nog wel binnen, als Selectum zo blijft groeien 😉

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik geef personal training. Dat is echt een passie van mij, want ik hou ervan om mensen fysiek te begeleiden, te helpen fysieke doelen te bereiken. Zien dat het harde werk samen resultaat heeft, dat vind ik echt geweldig.

Ook vind ik het leuk dat Selectum zoveel met Zuid-Afrikanen werkt. Ik kom oorspronkelijk uit Pretoria en woon sinds 8 jaar in Nederland. Al die contacten uit mijn geboorteland geven me een extra thuisgevoel hier in Nederland. Rugby en braai, daar krijg ik ook hier geen genoeg van!

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00