Denise Smeekes

Denise Smeekes

Eigenlijk werkte ik al sinds 2004 voor Selectum, maar dan in een totaal andere functie: als Document Controller op allerlei projecten in de Olie & Gas industrie. Sinds juni 2019 werf ik als recruiter bij Selectum goede kandidaten voor diezelfde branche.

Hoe ben je bij Selectum terechtgekomen?

Destijds ben ik door Mark Koster benaderd. Hij zocht een Document Controller voor het RemiCap150 Project van BNT. Als Document Controller waarborg je de kwaliteit van technische project documentatie. Het is een service gerichte job waarbij je een ondersteunende rol speelt ten behoeve van het Project en de betrokken Engineers. Je draagt zorg voor het monitoren van de documentatie workflow vanaf de BFD Fase tot aan de Constructie Fase met alle bijbehorende Approval rondes.

Als Document Controller heb ik een groot netwerk opgebouwd en enorm veel geleerd van het vakgebied. In mijn nieuwe rol als recruiter heb ik daar dagelijks voordeel van. Ik weet waar kandidaten over spreken en dat maakt het voor mij mogelijk om snel een passende functie te vinden.

Familiaire sfeer

Toen ik voor Selectum kwam te werken zat het bedrijf net in de opstartfase. Het karakter en de kernwaarden van Selectum zijn al die jaren niet veranderd. Heel bijzonder voor een bedrijf dat groeit en steeds meer impact krijgt. We zijn en blijven een detacheringsbureau met een menselijk gezicht en een persoonlijke, familiaire sfeer. Zo vergeten we nooit een verjaardag. Iedere Selectum collega kan elk jaar op een persoonlijke verrassing rekenen.

Geen koehandel

Wat maakt het werken bij Selectum voor mij zo mooi? De wijze waarop wij werken is integer en met groot enthousiasme. Wat is er mooier dan het vinden van een uitdagende (passende) functie of project voor iedere kandidaat?! En het leveren van de beste kandidaten voor onze opdrachtgevers. Natuurlijk zijn we een commercieel bedrijf. We willen graag groeien. Maar we blijven nadrukkelijk bezig om onze service naar kandidaten en opdrachtgevers steeds te verbeteren. Die service staat centraal en blijkt erg gewaardeerd te worden. Detacheren zal bij Selectum daarom nooit leiden tot “koehandel”.

Welke ontwikkelingen binnen de olie en gas branche zie jij?

Momenteel zie je binnen de Olie & Gas branche dat er nieuwe, duurzame bronnen naast de vertrouwde bronnen worden aangeboord en ontwikkeld.

We hebben nu ook klanten die zich uitsluitend bezighouden met bijvoorbeeld windmolenparken en andere non-fossiele energiebronnen. Er zal voorlopig nog veel vraag blijven naar olie en gas. Maar in de nabije toekomst gaan we zeker te maken krijgen met aanvullende branches binnen de duurzame energie. Dat betekent dat we steeds meer kandidaten zullen werven die aantoonbare ervaring hebben met groene energie en ecologische manieren om energie op te wekken. Met zijn allen zorgen we elke dag weer voor de optimale match tussen ervaren kandidaten en dit soort uitdagende technische (en maatschappelijk relevante) jobs. Samen gaan we ervoor!

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00