Andrea Blonk

Andrea Blonk

Andrea, kan je ons vertellen wat jouw werk inhoudt?
Ja natuurlijk. Ik zit sinds 11 maart 2019 bij Selectum en mijn werk bestaat voornamelijk uit het ‘pure’ recruiten. Ik zoek naar potentiële nieuwe kandidaten voor de technische kant van de Olie & Gas industrie, dus op het gebied van engineering, supervisors, mechanical, E&I en werktuigbouwkundigen. Maar ook voor project ondersteunende functies zoals document control of project assistenten. Ik ben extra aan het team toegevoegd en help voornamelijk Lennaert van Zon en Mark van Zundert.

Heb je een specialisatie?
Ik ben door de jaren heen steeds beter ingeleid in de Industrie branche. Van oorsprong ben ik als gedetacheerde gestart als Document Controller via Strukton bij de Hogesnelheidslijn en de Noord-Zuid lijn. Na deze mooie projecten heb ik de kans gekregen om in het vak Recruitment te gaan, een ideale leercurve om de technische wereld te ontdekken en te luisteren naar de professionals. Hierdoor is mijn specialisatie is in de loop van de jaren gegroeid, om een netwerk te kunnen opbouwen binnen de Industrie.

Wat vind je het mooiste aan je werk?
Ik ben hier puur aan het recruiten en dat vind ik heerlijk. Vroeger deed ik allerlei randtaken ernaast zoals voortgangsgesprekken of oriënterende gesprekken met medewerker & klant, vacatures schrijven, coördineren en inwerken van junior recruiters. Nu heb ik meer een bureaufunctie en dat doet wonderen voor mijn focus.
Ondanks die afgebakende kaders is geen dag hetzelfde. Ik maak meestal een planning voor de dag, maar het loopt bijna altijd anders. Die diversiteit maakt het werk heel leuk. Elk telefoontje is weer een ander soort gesprek, of het nu sales is, een kandidaat of het uitbreiden van mijn netwerk.
Mijn doel is altijd om een band op te bouwen met de kandidaat en mogelijkheden creëren om ervoor te zorgen dat iemand nu of in de toekomst ook echt kan starten. Dan heb je 3 partijen die allemaal gelukkig zijn: de kandidaat, de opdrachtgever en wij als Selectum. Dat is echt een kick voor mij.

We werken hier vanuit een sterk wij-gevoel. De samenwerking tussen bijvoorbeeld sales en recruitment is uitstekend, waardoor we snel kunnen schakelen en er een positieve drive ontstaat. We weten precies van onze opdrachtgevers wat ze nodig hebben en van onze kandidaten wat ze te bieden hebben.

Daarnaast vind ik de informele sfeer hier op kantoor heel prettig. Iedereen staat open voor elkaars ideeën of mening. Er wordt hard gewerkt, we zijn allemaal gedreven in ons werk, maar we lachen ook heel wat af. Soms is het hier doodstil: iedereen geconcentreerd aan het werk. Ineens maakt iemand dan een grap en 3 minuten later proberen we elkaar allemaal te verslaan op onze tafelvoetbal tafel.

Hoe ben je in contact gekomen met Selectum?
In 2001 ben ik benaderd door een detacheringsbureau voor een functie als document controller bij Strukton. Daarna ging het balletje rollen binnen de technische sector, eerst als documentcontroller, later als recruiter. Selectum kende ik dus al ‘uit het wereldje’. Toen Alban Zymberi mij via LinkedIn benaderde om eens vrijblijvend te komen praten, had ik in eerste instantie geen interesse. Ik wilde namelijk graag als corporate recruiter aan de slag (klantzijde) en niet meer bij een recruitmentbureau. Paul Haers nam toen telefonisch contact met mij op om te vragen wat ik voor me zag en hoe ik mijn loopbaan wilde vormgeven. Dat werd zo’n leuk gesprek dat ik toch overstag ging en kwam praten.
Na dat eerste gesprek werd ik meteen aangenomen. Wel kreeg ik mee om er zelf nog goed over na te denken. De omgekeerde wereld! Ik vond dat zo doorpakkend en uitnodigend, dat de kogel daarna voor mij al snel door de kerk was. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad: ik zit hier prima op mijn plek.

Welke ontwikkelingen zie jij op recruitment vlak?
Vergeleken met 10 jaar geleden heeft het recruitment een enorme slag gemaakt naar online werken. We communiceren via LinkedIn, WhatsApp en alle andere portalen die je maar kan bedenken. Ik probeer juist meer tijd vrij te maken om te bellen, om op die manier snel en op een persoonlijke manier antwoord te krijgen en mijn netwerk uit te breiden.

Wat heb je vandaag nog op je agenda staan?
Vanmorgen heb ik mijn collega’s Alban Zymberi en Remco Piso geholpen met het recruiten voor Bouw & Civiel.
Vanmiddag ga ik contractvoorbereidingen doen voor een supervisor die bij een tank terminal aan de slag gaat. Daarna wil ik nog wat mails beantwoorden en belletjes plegen. Binnen de Oil & Gas branche heb je ook te maken met expats, wat ik ook een leuk onderdeel vind van werken bij Selectum. Voor expats (kennismigranten) regelen we niet alleen de contracten, maar ook alles rondom hun immigratie & huisvesting. Ikzelf heb voornamelijk te maken met Nederlandse kandidaten, maar ook voor hen stellen we maatwerk contracten op, vooral in de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb je nog famous last words voor ons?
Pluk de dag. Geniet van het moment. Je moet als mens altijd iets hebben om naar uit te kijken. Ik ben heel dankbaar met wat ik heb, op het gebied van werk, familie, vrienden, mijn relatie. Daarom probeer ik er elke dag weer een feestje van te maken.

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00