Amber Engels

Amber Engels

Vanaf 1 november 2017 ben ik als recruiter aan de slag bij Selectum. Ik beoordeel binnenkomende sollicitaties, kijk of hun talenten passen bij de openstaande opdrachten en selecteer de best passende kandidaat. Daarnaast zet ik regelmatig mijn eigen netwerk in voor een match. Om deze kandidaten vervolgens te laten voorstellen bij onze opdrachtgevers.

Hoe ik aan deze baan gekomen ben? Voorheen ben ik ook bemiddeld via Selectum en zo kreeg ik al goed contact met Mark van Zundert en Lennaert van Zon. Daarnaast had techniek altijd al mijn interesse. Dingen bouwen, iets repareren, op een creatieve manier technische problemen oplossen, dat vind ik mooi. Je kan wel een product verkopen, maar hoe leuk is het om iets met je eigen handen te maken? Zelf ben ik ook gezegend met twee rechterhanden en begrijp ik inmiddels veel van techniek.

Met de kennis en ervaring van nu had ik graag een technische opleiding willen volgen. Maar uiteindelijk ligt mijn talent toch meer bij taligheid en de omgang met mensen. Ik reageer intuïtief op mensen, communiceer gemakkelijk en leg snel lijntjes. Ik ben dan ook een autodidact: laat mij maar leren on the job, dan kan ik vanzelf snel aan de slag.

Toen de vacature als recruiter bij Selectum vrijkwam, viel het kwartje snel. Ook al kom ik niet uit het recruitersvak, leek het me geweldig om mijn interesse in techniek te verenigen met mijn talent om te netwerken en mensen te connecten. Ik ben van nature nieuwsgierig en door mijn eigen ervaring weet ik naar wie ik moet zoeken. Bovendien leef ik graag volgens het motto ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

Bij Selectum werkt een club toegankelijke, no-nonsense mensen die de dingen het liefst zo eenvoudig mogelijk houden. Dat spreekt me erg aan. We doen niet ingewikkeld, maar doen er wel alles aan om een goede band op te bouwen met ons netwerk. Daar pas ik prima tussen. Integer werken, op een respectvolle en juiste manier omgaan met goede techneuten, duurzame relaties opbouwen met zowel professionals als bedrijven. Dat is waar we binnen Selectum voor gaan.

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00