Alban Zymberi

Alban Zymberi

Ik ben de jongste loot aan de boom recruiters bij Selectum. Letterlijk en figuurlijk. Sinds maart 2018 ben ik verantwoordelijk voor het vinden en bemiddelen van kandidaten in de branche Bouw & Civiel. Voor bestaande vacatures ga ik in gesprek met potentiële kandidaten, maar ik ga ook zelf actief op zoek naar mensen die een mooie uitdaging binnen de Bouw & Civiel zoeken.

De interesse voor techniek zat er al vroeg in. Bij alles wat beweegt, bij ingewikkelde mechanismen of technische innovaties wilde ik altijd weten: hoe zit dit in elkaar? Hoe komt het dat het werkt? Toch ben ik nooit als ‘echte’ techneut aan de slag gegaan. Ik had nog teveel andere interesses.

Hoe ik bij Selectum terecht ben gekomen? Voor mijn opleiding Human Resource Management deed ik een afstudeeropdracht over het veranderend competentieprofiel van beleidsmedewerkers. De afstudeeropdracht vond plaats bij een bureau, dat met Selectum samenwerkt. Selectum heeft een goede reputatie en ik wilde er graag eens een balletje opwerpen voor een baan als recruiter. De rest is geschiedenis.

Ik vind het erg prettig dat we bij Selectum een persoonlijke benadering van onze kandidaten en opdrachtgevers hanteren. Voor mij betekent zo’n persoonlijke benadering, dat een kandidaat zich bij mij op zijn of haar gemak voelt en mij niet per se als recruiter ziet. Maar als iemand die helpt om de juiste baan te vinden. Ook gaan we graag een stapje verder, als een bemiddeling niet meteen lukt. We gaan dan in gesprek met organisaties: zijn er nog andere mogelijkheden om de kandidaat op zijn of haar plek te krijgen binnen dezelfde organisatie? Soms werken we ook samen met andere bureaus om iemand te plaatsen. Twee weten tenslotte meer dan één.

Mijn collega’s en ik sparren regelmatig over kandidaten, processen of de beste manier om iets aan te pakken. Dat spontane onderlinge contact helpt ons om creatief met vraagstukken om te gaan. Ook het internationale aspect van recruitment bij Selectum spreekt mij erg aan. Zo willen we steeds meer Nederlandse technici uitzenden naar bedrijven die internationaal actief zijn. Ook andersom gaat de vlieger op: we halen steeds vaker internationale specialisten naar Nederland.

Wat ik het mooiste vind aan mijn baan bij Selectum? De persoonlijke aanpak. We communiceren open en eerlijk met kandidaten en opdrachtgevers en verwachten dat ook van hen. Die eerlijke houding is belangrijk voor Selectum, omdat we alleen op die manier (wederzijdse) verwachtingen kunnen waarmaken. Tenslotte draait alles om het vinden van de beste technici, die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan kwaliteit en innovatie.

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00