Candace Serfontein

Candace Serfontein

Enthousiast – vriendelijk – geduldig – ambitieus – vertrouwenwekkend

Als recruiter bij Selectum voorzie ik opdrachtgevers van potentiële kandidaten.
Hiervoor zoek en lees ik C.V.’s van kandidaten die aan alle eisen voldoen – en meer. Om een kandidaat te vinden die de verwachtingen overtreft, is het belangrijk om een CV goed te lezen. Dat betekent dat het profiel moet aansluiten bij de vereisten van de technische functie, wat betreft ervaring en opleiding van de kandidaat en met welke (software)programma’s hij/zij vertrouwd is. Daarnaast probeer ik altijd naar iets extra’s te speuren, zoals een uitzonderlijke vaardigheid of specifieke ervaring in een gespecialiseerd vakgebied. Vaak zet ik net een stapje verder om precies de juiste kandidaat voor een bepaalde functie te vinden.

Voor mijn werk moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken. Het is belangrijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de kandidaten die je aan boord wilt krijgen. We hebben bijvoorbeeld veel te maken met Zuid-Afrikaanse kandidaten; met hen spreek ik vaak Afrikaans om ze op hun gemak te stellen. Ik bouw graag op een subtiele manier aan vertrouwen en langdurige relaties met onze kandidaten.

Voordat we van Zuid-Afrika naar Nederland verhuisden (mijn man vond hier een baan via Selectum), zat ik in de vastgoedsector. Daarna werkte ik voor mijn schoonvader, die elektrotechnisch ingenieur is. Zo ben ik vertrouwd geraakt met de technische branche. De eerste 1,5 jaar in Nederland was ik huismoeder, maar ik kreeg behoefte aan meer intellectuele uitdaging en wilde mijn professionele leven weer oppakken. Toen kwam de advertentie voor Sourcer bij Selectum voorbij. Daar ben ik in begonnen en doorgestroomd naar de functie van recruiter. Ik ben erg blij met deze functie omdat ik veel leer en nauw samenwerk met de ervaren medewerkers van Selectum. Ook kan ik mijn communicatieve talenten gebruiken om sterke, langdurige relaties op te bouwen met zowel kandidaten als klanten. Als.

In mijn vrije tijd koken mijn man en ik graag samen. We brengen veel quality time door als gezin, zoals tripjes maken naar mooie plekken in Nederland. En als Zuid-Afrikanen zijn we gek op onze wekelijkse ‘braai’ – dat vlees is zo lekker!

Vind je Selectum leuk? Word een Selectum insider!

Selectum b.v.
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
070 – 324 28 00