Interview Shahaira Cijntje – Shinetsu

Een felicitatie voor Shahaira Cijntje! Sinds 1 juli 2018 is zij in vaste dienst bij Shinetsu, wereldmarktleider op het gebied van PVC productie. Ze werkt er als fulltime administratief medewerker op de afdeling Inspectie. De detachering verliep via Selectum. Een interview:

Shahaira, hoe ben je in contact gekomen met Selectum?
Eigenlijk is Selectum in contact gekomen met mij. Ik werkte vóór Shinetsu op de afdeling Ziektewet bij het UWV. Mijn contract kon niet verlengd worden, dus zette ik mijn CV online op een aantal vacaturesites. Gert-Jan Pleysier heeft mij toen benaderd. Hij had mijn CV opgemerkt, omdat ik eerder bij Shell een aantal maanden ervaring had opgedaan als administratief medewerker op de afdeling Inspectie. Ik had bij het Shell inspectieteam meegewerkt aan de voorbereiding voor een Turnaround. Bij Shinetsu bleek er ook met spoed iemand nodig als administratief medewerker bij de inspectieafdeling.

Wat houdt je werk in?
Geen dag is hetzelfde. Zo bereid ik bijvoorbeeld de jaarlijkse stops voor. Via de inspecteurs krijg ik de inspectieplannen door en start ik de voorbereiding op. Dat houdt in het bijhouden van alle informatie, bestellingen doen, samen met de senior inspector inplannen wat er gedaan moet worden en wat er niet gedaan moet worden. Naast de jaarlijkse stops heb je dan nog het reguliere werk, zoals archiveerwerk en reparatie aanbevelingen verwerken in het programma SAP. Deze worden daarna verder door de afdeling Maintenance opgepakt en afgehandeld. Het is afwisselend werk, elke dag is er wel iets anders te doen. Daardoor kan ik het werk ook beter verdelen. Ik krijg veel vrijheid om alles naar eigen inzicht in te delen.

Hoe bevalt werken in de technische wereld jou?
Erg goed, ik heb het naar mijn zin binnen de techniek. Het is zo’n uitgebreid werkveld: chemie, olie, gas en alles wat erbij komt kijken. Inmiddels heb ik aardig wat bijgeleerd over bijvoorbeeld bepaalde stoffen, apparatuur en beveiliging. Ook ken ik alle procedures die horen bij stops en reguliere inspectie. Dat is trouwens mede de reden dat mijn leidinggevende me graag in vaste dienst wilde hebben. Het werken in een mannenwereld bevalt me ook prima. We kunnen prettig samenwerken en gelukkig gedragen mijn mannelijke collega’s zich niet als macho’s!

En nu ben je in vaste dienst, na bijna 5 jaar detachering via Selectum. Wat zijn je ervaringen met Selectum?
Ik heb heel goede ervaringen met Selectum. Dit is echt een detacheringsbureau uit duizenden en ik kan het weten ;-). In het verleden werkte ik namelijk regelmatig voor andere bureau’s. Daar word je niet altijd even netjes behandeld. Dat is bij Selectum wel anders. Ik kon altijd bellen of mailen met vragen en werd snel geholpen of teruggebeld. Je bent geen nummer bij Selectum. Dat merk je aan alles. Een voorbeeld dat ik nooit zal vergeten: ik werkte tijdelijk een maand in de vestiging van Shinetsu in Pernis en daar kan je niet goed komen met het openbaar vervoer. Elk ander bureau zou zeggen ‘zoek het zelf maar uit’. Maar Gert Jan regelde meteen een fiets voor me. Zo kon ik vanaf het dichtstbijzijnde station Hoogvliet makkelijk naar Pernis komen.

Heb je andere collega’s via Selectum?
Jazeker, zoals een Turkse collega die recent via Selectum werd ingehuurd voor een Turnaround. En onlangs is er een andere collega, die ooit via Selectum hier bij Shinetsu binnen was gekomen, met pensioen gegaan. Gert Jan hield contact met ons alledrie en komt ook nu nog geregeld langs bij Shinetsu.

Zou je Selectum bij andere mensen aanbevelen?
Ik ben nu in vaste dienst getreden bij een mooie werkgever. Selectum heeft daar zeker aan bijgedragen, door alle hulp en persoonlijke benadering. Ik zou daarom andere mensen een detachering via Selectum zeker aanraden. Bedankt voor de goede samenwerking en de prettige sfeer!

Ons team

Lees hier meer over de ervaring en de motivatie van onze staf. Volgende >

Zoek en vind werk!

Vind hier jouw baan!

Vul een zoekterm in en klik op "vind". Of klik direct op "vind" en bekijk alle actuele vacatures. Zoek vacatures

Een vaste baan

Zoek je de zekerheid van een vaste baan?

Hier vind je ons aanbod van vaste functies. Vaste functies

Inschrijven

Klaar voor de volgende stap in je loopbaan?

Bereid je voor op je toekomst. Schrijf je in en je ontvangt alle interessante vacatures in jouw vakgebied. Inschrijven bij Selectum