Bart Muller:
“door goed onderhoud heeft Amsterdam warme voeten!”

Bart Muller ‘Ik ben mijn zeilboot aan het schilderen en heb geen tijd’, laat Bart Muller weten als Gert Jan Pleijsier van Selectum een interimklus als inspecteur bij AKZO met hem wil bespreken. Dat was in 2005, herinnert Bart Muller zich.

Poep in de ventilator
Twaalf jaar later, anno 2017, werkt hij via Selectum als teamleider van de afdeling werktuigbouw onderhoudsdienst bij AEB (Afval Energie Bedrijf) Amsterdam. Een verantwoordelijke job waarin hij een team van bijna 30 mensen aanstuurt. ‘We lossen onder andere storingen op en voorkomen dat machines met miljoenenwaarde stuk gaan. Het mooie van mijn baan vind ik dat je op de HTS wordt opgeleid als technicus, maar in de praktijk zoveel met mensen te maken hebt’.

Goede techneuten zijn lastig te vinden. Bart Muller koestert zijn team dan ook: ‘Ik stimuleer iedereen om zich verder te ontwikkelen met opleidingen. Hun pad als technisch professional hoeft niet bij hun huidige functie te stoppen. Als teamleider stuur ik vooral aan en zorg ik dat iedereen veilig en naar tevredenheid kan werken. Wat betreft de technische kant van mijn werk: ik kom pas in beeld, als ‘echt de poep in de ventilator raakt’.

50.000km per jaar
Maar hoe liep het uiteindelijk af, toen in 2005? Binnen de week was Bart Muller weer aan het werk. Zo’n mooie klus bij AKZO kon hij toch niet laten lopen, en het geboden salaris hielp ook mee. Die boot zwom tenslotte niet weg. Na de inspecteursklus bij AKZO kwam er, weer via Selectum, een langere opdracht bij NUON voorbij. Beleid uitzetten en problemen oplossen die naar aanleiding van een onderhoudsstop waren ontstaan.

Leuk werk, maar ondertussen maakte Bart Muller zo’n 50.000 km per jaar. Al die reistijd, dat werd hem iets teveel van het goede. Een telefoontje naar Selectum bracht uitkomst. Bart Muller nam contact op met Gert Jan of hij een baan dichterbij zijn woonplaats vlakbij Rotterdam kon regelen. Dat werd EON. Selectum plaatste Bart als maintenance engineer op de Maasvlaktecentrale.‘

Taart
Bart Muller kwam in vaste dienst bij EON, maar bleef tussendoor geregeld contact houden met Selectum. Hij kwam af en toe een praatje maken, hield zijn vaste contactpersoon op de hoogte en haalde diversen keren zelf personeel via Selectum in huis. ‘Ik heb altijd plezierig contact gehad met Selectum. De menselijke maat en de betrouwbaarheid van het detacheringsbureau hebben me altijd aangesproken. Geen valse beloftes over secundaire voorwaarden, wel persoonlijke interesse en taart op je verjaardag ;-)’.

Toen Bart Muller begin dit jaar even zonder werk thuis zat, trok Selectum als eerste aan de bel. Kom eens praten, wat is er gebeurd, wij gaan voor je zoeken. Zijn huidige werk vond hij weliswaar via zijn eigen netwerk, maar als detacheerder koos hij Selectum uit. Ook stuurt hij soms andere kandidaten door naar Selectum. ‘Je gunt elkaar eens wat’, volgens Bart.

‘In dit vak zijn goede technici schaars en veel waard, je moet er zuinig op zijn. Selectum begrijpt dat als geen ander detacheringsbureau, is mijn ervaring. Bij Selectum voelt het anders, minder als ‘uitzendbureau’, meer als werkgeverschap.‘

Warme voeten
In de jaren ’90 liep Bart Muller een lichte gehoorbeschadiging op. Gehoorbeschermers en veiligheid kregen toentertijd nog niet dezelfde aandacht als nu. Ondanks dit bedrijfsongeluk bleef Bart Muller werken in de petrochemische industrie, asset management en industrieel onderhoud. ‘Het is mooi werk’, geeft hij aan. ‘Onderhoud is bij de meeste bedrijven een stabiele, permanente post. Hierdoor kun je er goed op sturen. Onderhoud pleeg je op de achtergrond, maar de effecten zijn direct voelbaar voor de gebruikers. Deze maatschappelijke impact – of beter gezegd het nut - ervaar ik als een meerwaarde in mijn werk. Zo lost AEB niet alleen de afvalproblematiek van Amsterdam op, we voeden ook het stadsverwarmingsnet. Dankzij ons heeft heel Amsterdam warme voeten.

Selectum ‘toen en nu’
Volgens Bart Muller is in de loop der jaren de basis van de ‘typische Selectum- aanpak’ onveranderd gebleven. Veel persoonlijke aandacht, heldere afspraken en altijd de voelhorens op actief voor een goed netwerk.

Bart Muller: ‘ik zie wel één verandering ten opzichte van vroeger. Er is meer groei bij Selectum, bijvoorbeeld met bouw- en civiele functies en een adviesbureau voor inspecties. Het detacheringsbureau slaat zijn vleugels uit. Met succes.

Na al mijn ervaringen met Selectum vind ik het nog steeds het beste detacheringsbureau voor hoogopgeleide technici. Ze leveren altijd zoveel mogelijk maatwerk. Niets is te gek, als het maar binnen de mogelijkheden van de wet valt.

Over maatwerk gesproken: ik verheug me al op een verjaardagstaart op 16 november. Een mooie traktatie voor mijn collega’s, mijn vriendin en mezelf. Voor op de zeilboot’.

Wil je ook aan de slag? Klik dan hier voor onze vacatures. Of bel 070-3242800 en vraag naar de mogelijkheden.
 

Ons team

Lees hier meer over de ervaring en de motivatie van onze staf. Volgende >

Zoek en vind werk!

Vind hier jouw baan!

Vul een zoekterm in en klik op "vind". Of klik direct op "vind" en bekijk alle actuele vacatures. Zoek vacatures

Een vaste baan

Zoek je de zekerheid van een vaste baan?

Hier vind je ons aanbod van vaste functies. Vaste functies

Inschrijven

Klaar voor de volgende stap in je loopbaan?

Bereid je voor op je toekomst. Schrijf je in en je ontvangt alle interessante vacatures in jouw vakgebied. Inschrijven bij Selectum