De kick van een geslaagd 3D model

Tom Jansen Sinds 1 oktober 2017 is Tom Jansen in dienst bij Intures, na een jaar detachering via Selectum. Als BIM modelleur maakt hij 3D modellen. Hij bouwt ze zo op, dat opdrachtgevers ermee aan de slag kunnen voor het onderhoud en beheren van hun gebouwen of constructies. Intures werkt veel voor grote industriële en commerciële vastgoed opdrachtgevers. De 3D modellen staan vaak aan de basis voor de integriteitinspecties van constructies en installaties of de conditiemetingen van gebouwen. De dagelijkse werkzaamheden zijn 3D laserscanning, het inmeten van vastgoed en constructies, de staat van een constructie bepalen en verwerken in het 3D model. Geen dag is hetzelfde. Tom Jansen: ‘sinds ik ruim een jaar geleden begon bij Intures, heb ik me nog geen moment hoeven te vervelen’.

Duizenden vierkante meters in 3D
Momenteel werkt Tom met een collega aan een 3D model voor een gebouw van circa 15.000 m2 in Amsterdam: ‘per ruimte in het gebouw ben je zo’n 2 tot 5 minuten bezig met het 3D scannen. Vervolgens koppel je de verkregen informatie aan elkaar en vertaal je het geheel vanuit een pointcloud naar een 3D model. Met zo’n groot gebouw zijn we zeker 2 weken bezig’.

Het resultaat zijn 3D modellen, die veel inzichtelijker en gedetailleerder zijn dan traditionele bouwtekeningen. Foutloos ook, wat ze een stuk betrouwbaarder maakt als basis voor het onderhoud van zo’n groot gebouw.

3D heeft de toekomst
Intures zet bijna standaard bij ieder project de 3D laserscanner in. Tom ziet de verschillende 3D technieken, zoals virtual reality, als dé toekomst binnen de werkzaamheden van Intures. ‘We proberen nu al zoveel mogelijk te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met nieuwe 3D technieken, zoals bijvoorbeeld augmented reality. Continu innoveren en producten optimaliseren is een dagelijkse uitdaging voor Tom. Hij is erg te spreken over de 3D modellen: ‘ik zie alleen maar voordelen. Het geeft zo’n kick als er een goed 3D model staat!’ 3D scans maken het makkelijker voor ingenieurs om goede modellen op te bouwen voor inspecties en onderhoud. Oude bouwtekeningen zijn vaak niet meer beschikbaar of verstrekken beperkte of verouderde informatie.

Eigen portfolio-website
Gebouwen en techniek vond Tom Jansen altijd al interessant. Als kind tekende al hij gebouwen, toen nog met de hand. ‘De interesse voor techniek komt van jongs af aan. Mijn vader werkt al heel lang bij één van Intures’ industriële opdrachtgevers, namelijk Tata Steel. Nu ga ik zelf gemiddeld 1x per week de poort door het Tata Steel terrein op.

Op een gegeven moment bouwde ik een eigen website waarop ik mijn groeiende portfolio plaatste. Op die manier ben ik gevonden en benaderd door Selectum om eens te komen praten’.

Geen seconde spijt
Eigenlijk zat Tom prima bij zijn vorige werkgever, een aannemer met veel focus op innovatie. Hier had hij na zijn stage en afstuderen een contract gekregen. Tijdens het gesprek met Intures, geregeld door detacheringsbureau Selectum, kwam naar voren dat Intures niet alleen veel investeert in nieuwe technieken en innovatie, maar ook bekend staat om goede doorgroeimogelijkheden en flexibiliteit. Naast de vrijheid om zelf je werk in te delen, bleek Intures nóg een groot voordeel te hebben voor Tom: het ingenieursbureau ligt dichtbij huis, op fietsafstand van zijn woning. Toen was de keuze snel gemaakt. ‘Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn overstap’, aldus de trouwe Ajax-fan.

Werven voor Intures op de tribune
‘Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Bij Intures werk ik met gezellige collega’s, het werk is dynamisch, interessant, afwisselend en vooral uitdagend. Mijn ambitie is om over een aantal jaar als projectleider de verantwoordelijkheid te nemen over projecten. Hoe houd je de kosten in de gaten? Welke innovaties kun je inzetten? Soms stuur ik bij huidige projecten tekenaars aan, dus ik ben al langzaam in die richting aan het bewegen.

Werken bij Intures bevalt me erg goed. Ik houd altijd – ook op de tribune of in de kroeg - mijn ogen en oren open voor anderen die we bij Intures goed kunnen gebruiken’.

Ben je een technicus met de focus op engineering en heb je interesse in werken met 3D technieken? Kom eens praten!

Wil je meer informatie over deze mooie baan en de mogelijkheden bij Intures? Neem dan contact op met Remco Piso en bel 070-3242800.

Ons team

Lees hier meer over de ervaring en de motivatie van onze staf. Volgende >

Zoek en vind werk!

Vind hier jouw baan!

Vul een zoekterm in en klik op "vind". Of klik direct op "vind" en bekijk alle actuele vacatures. Zoek vacatures

Een vaste baan

Zoek je de zekerheid van een vaste baan?

Hier vind je ons aanbod van vaste functies. Vaste functies

Inschrijven

Klaar voor de volgende stap in je loopbaan?

Bereid je voor op je toekomst. Schrijf je in en je ontvangt alle interessante vacatures in jouw vakgebied. Inschrijven bij Selectum